loader image

Politika privatnosti

 

Pravila o zaštiti privatnosti

MZONE TUNING SERVICE se bavi servisom i tuning-om automobila i vlasnici smo smo web servisa mzone.rs. Zahvaljujemo se na vašoj poseti našem web servisu, kao i na tvom interesovanju za naše ponude. Zaštitu tvojih podataka o ličnosti svatamo ozbiljno i garantujemo sigurnost pri svakoj poseti na web servis mzone.rs.

U nastavku se možete informisati o podacima koje se prikupljaju prilikom posete našem web servisu, načinu obrade i upotrebu vaših podataka. Linkovi na našem sajtu koji te vode na neke druge web stranice, na tim stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne važe.

Prihvatanje  pravila o zaštiti privatnosti, znači prihvatanje prikupljanja, obrade i korišćenja tvojih podataka o ličnosti od strane Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i uključuje uslove koje će biti opisani u nastavku

Pažljivo pročitajte pravila.

Rukovalac

Rukovalac je glavna odgovorna osoba za obradu tvojih podataka o ličnosti, a ona je

Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad

Ljubomira Stefanovića 3

21000 Novi Sad

Srbija

Kontakt broj: 060 63 63 62

E-adresa: info@mzone.rs

Ukoliko se ne slazeš da Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad, prikuplja, obrađuje i koristi tvoje privatne  podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, možeš poslati zahtev za prestanak obrađivanja tvojih podataka o ličnosti na e-adresu: info@mzone.rs. Ovo dovodi do nemogućnost korištenja naše usluge.

Vaša Prava

Imate pravo da besplatno zatražite prijem svojih podatka o ličnosti  koje koristi i obrađuje Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad

Takođe imate pravo i na sledeće:

  • Pravo pristupa – pravo pristupa vašim podacima kao i informacijama o načinu obrade.
  • Pravo na ispravak – pravo za izmenu vaših podataka o ličnosti.
  • Pravo na brisanje – pravo  za brisanje vaših podataka o ličnosti.
  • Pravo na ograničenje obrade – pravo na  ograničenja obrade podataka o ličnosti.
  • Pravo prenosa podataka – pravo prenosa vaših podataka o ličnosti u pisano-čitljivom formatu.
  • Pravo prigovora – pravo povlačenja pristanka  i prigovora na obradu podataka o ličnosti.
  • Pravo žalbe nadzornom organu – pravo pritužbe koja se odnosi na Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad, možeš dostaviti nadzornom organu.

Ukoliko želite da iskoristite bilo koje od navedenih prava možete nas kontaktirati na e-adresu: info@mzone.rs

Pritužbu možete poslati i  nadzornom organu vlasti za Milan Živković pr, Održavanje i popravka motornih vozila MZone Tuning Service Novi Sad, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15 Beograd 11120, Srbija, e-adresa: office@poverenik.rs

Prikupljanje vaših podatka

Da bi smo uspešno izvršavali svoje usluge, moramo prikupljati, obraditi i sačuvatii i podeliti vaše lične podatke. U nastavku možete videti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu i pod kojima uslovima delimo vaše podatke s trećim licima.

Lični podaci su oni podaci koji nam daju mogućnost, direktno ili indirektno da  stupimo u kontakt s vama. To su podaci poput vašeg imena i prezimena, adrese, broja telefona, datuma rođenja, podataka o lokaciji ili e-adresa.

Sa nama delite informacije  koje su nam neophodne. U nastavku prikazujemo Vam objašnjenje o obradi podataka.

Lični podaci koje koristimo prilikom vaše posete našoj web stranici

Kada otvorite našu web stranicu, ali se ne registrujete, prikupljamo sledeće podatke:

Informacije o vezi- Vreme poseta stranice, datum, vreme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podaci o procesu.

Informacije prikupljamo kako bismo ti mogli prikazati web servis. Koriste se  samo nužni podaci koje obrađujemo u skladu sa zakonom, svodeći podatake na one najosnovnije.

Lično podaci koje prikupljamo prilikom poseta našoj stranici i registraciji

Prilikom prikupljanja  podataka o ličnosti svi prikupljeni podaci imaju strogo i jasno definisanu svrhu. U slučaju da se želiš ulogovati i videti svoje narudžbine, prikupljamo sledeće lične podatke:

Pristup podacima- Korisničko ime, korisnički ID, lozinka

Podaci o vezi- Vreme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

Podaci o komunikaciji- Komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija ostvarena na našem servisu

Druge informacije- Podaci koje dobrovoljno deliš s nama koristeći naš web servis ili aplikaciju, ali i podaci dobijeni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi)

U koliko podeliš lične podatke druge osobe, za to moraš imati prethodni pristanak iste. Vaša je dužnost informisati osobe čije podatke delite kao i o načinu obrade podataka o ličnosti koji je u skladu s našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Lični podaci koje prikupljamo kada posetiš našu stranicu, registruješ se i poručiš svoj artikal

Ukoliko želite da poručite određeni artikal/artikle možete to učiniti bez kreiranja naloga kao gost na stranici ili kreiranjem naloga gde ćete moći da se ulogujete putem svog korisničkog naloga.  Potrebno je da ispunite “obavezna polja” predviđena za osnovne informacije, koje su nam neophodne kako bi obradili vašu porudžbinu. U polja koja nisu obavezna, ne morate upisivati tražene informacije. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

Informacije o korisničkom nalogu (potrebne za dostavljanje artikala)– Ime, prezime, kompanija (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa, datum rođenja

Lični podaci- Korisničko ime, korisnički ID, lozinka

Podaci o komunikaciji- Komentari, ocene ili komentari, komunikacija putem e-poruka

Podaci o vezi- Vreme i datum kao i trajanje provedeno na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

Informacije o uređaju- ID uređaja, sistem i odgovarajuća verzija ili druga sredstva za prepoznavanje uređaja, geolokacijski podaci

Informacije o narudžbini- Istorija poručivanja

Druge informacije- Podaci koje delite s nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

 

Definisana svrha i pravni osnov

Prikupljanje podataka o ličnosti radimo samo kada je to potrebno, a potrebno je kako bismo vam mogli pružiti uslugu našeg web servisa. Podaci se prikupljaju i obrađuju u skladu s srpskim zakonom. Pravna osnova prema kojoj vršimo obradu podataka o ličnosti podrazumevaju Pristanak lica na koje se podaci odnose, poštovanje pravnih obaveza i legitimni interesi rukovaoca.  Svrha i pravna osnova obrade podataka su:

Proces naručivanja i dostave- Vaši se lični podaci obrađuju tokom naručivanja. Prilikom slanja narudžbine, bilo da ste registrovan korisnik ili gost web servisa (ako je primenjivo), obrađuju se podaci o tvom korisničkom nalogu. Narudžbinu obrađujemo i šaljemo , a zatim proveravamo je li izvršena dostava .

Kategorije podataka o ličnosti- Pristup podacima, Informacije o nalogu, Podaci o vezi, Podaci o komunikaciji, Informacije o uređaju, Informacije o narudžbnii, Ostale informacije

Pravna osnova- Kako bismo omogućili dostavu i kako bismo kontaktirali kurirsku službu pri čemu navodimo vaše podatke za dostavu, moramo imati vaše lične podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita-  Cilj nam je da vam pružimo najbolju moguću uslugu, ali nisu svi posetioci naše stranice ljubazani. Kako bismo se zaštitili i izbegli potencijalne rizike, prikupljamo lične podatke koji nam pomažu u identifikaciji potencijalnih pretnji. Vaše podatke čuvamo i kako bi vas obavestili o zaštiti istih, da li su vam pristigla određena obaveštenja i jesu li vam dostupna Pravila o zaštiti privatnosti.

Kategorije podataka o ličnosti-Podaci o vezi, Podaci o pristupu

Pravna osnova- Zakon nas obavezuje da zaštitimo vaše podatke na odgovarajući način (zakonska obveza) i u  interesu nam je i zaštita naše kompanije.

 

Obrada podataka u svrhu legitimnih interesa

Osim svrhe i pravne osnove, mi obrađujemo i lične podatke zbog legitimnih interesa u svrhu sigurnosti mreže i informacija kao i zbog marketinga.

Kako bi smo zadovoljili  svoje legitimne interese obrađujemo vaše lične podatke tako da ne ugrozimo vaša prava. Kontrolni mehanizmi služe da uskladimo naše interese sa vašim pravima. Prisutna su  četverostrana testiranja koja osiguravanju vaša prava. Prvo se  proverava da su prikupljeni podaci (1. Test podatka o ličnosti) podaci o ličnosti. Potom se testira je li svrha zakonita (2. Test svrhe) i jesu li lični podaci u skladu s principima prikupljanja podataka (3. Test nužnosti). Testira se  i ravnoteža interesa (4. Test ravnoteže).Ukoliko smo sigurni da možemo zaštititi vaše podatake od bilo kakvog rizika, obrađujemo ih na pravnoj osnovi legitimnog interesa. One podrazumevaju:

Reklamiranje – Ovo uključuje ponude s vaučerima, popuste i promocije kao i upitnike u svrhu poboljšanja naše usluge. Pristizaće e–mail sa pomenutim sadržajem. Možete prekinuti obradu vaših podataka u svrhu reklamiranja kontaktom na info@mzone.rs

Marketing preko e-mail-a – Postoje i generički newsletter i nekontrolisane marketinške mere,koje želimo kontrolisati i zato na osnovu vaših interesa biramo način na koji vas kontaktiramo, onda kada predpostavljamo da bi vam određena informacija mogla biti zanimljiva. Možete prekinuti obradu vaših podataka u svrhu reklamiranja kontaktom na info@mzone.rs

Utisci- Negativne utiske od strane korisnika koje se odnose na kvalitet artikala, usluge dostave i sl. određene podatke dostavljamo našim partnerima , u cilju rešavanja problema. Oni obrađuju podatke na osnovu legitimnog interesa.

Merni podaci- U cilju poboljšanja naše usluge prikupljamo merne podatke koji ne mogu biti deljivi sa vama.Ovi podaci nam služe za poboljšanje reklamiranja.

Udruženje i preuzimanje, promena vlasnika- Ukoliko se naša kompanija udruži sa drugom kompanijom ili ukoliko naša kompanija bude preuzeta od strane druge, prenosimo vaše podatke toj kompaniji. Podrazumeva se i zakonska je obaveza da se obrada vaših podataka uskladi s Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti.

Ostale informacije- Sa nama možete podeliti informacije koje nisu obavezne u cilju unapređenja naše usluge. To su podaci koje nam pružaš prilikom poseta našem web sajtu, prilikom korišćenja naše aplikacije, preko društvenih mreža ili drugih  baza podataka (npr. korisnički ID na drugim platformama)

Procena kvaliteta-  Merenje uspeha marketinških metoda analiziramo na taj način što pratimo da li se otvaraju newsletteri kao i broj klikova na određenoj web stranici.

Kada se brišu vaši podaci?

Vaše lične podatke brišemo, prema pravilima, čim se ispuni njihova svrha. Primenjuju se različita pravila o brisanju podataka, a prikupljeni podaci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, podaci će biti izbrisani.

Vaše lične podatke možemo izbrisati ako vi to zatražite od nas putem e-maila. Ako ne zatražite brisanje vaših podataka, mi ćemo ih izbrisati za deset godina nakon prikupljanja, takođe ćemo korisnički nalog ukloniti ako je neaktivan više od deset godina. O brisanju podataka ćemo vas najpre obavestiti e-mailom koji ćemo vam poslati na e-mail adresu s kojom ste se registrovali na naš web servis.

I pored zahteva za brisanjem podataka, zbog zakonskih obaveza obvezni smo sačuvati deo podataka. Osim pravila o brisanju podataka, postoje i odredbe o periodu zadržavanja podataka, koje  moramo poštovati. Porezni podaci se moraju čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima čak i duže, a  pravila o periodu zadržavanja podataka zavise i od lokalnih zakonskih uslova.

S kim delimo vaše podatke?

Informišemo o tome s kim i pod kojim uslovima delimo vaše podatke s trećim stranama.

Treće strane imaju pristup vašim ličnim podacima.

Vaše podatke nećemo proslediti neovlašćenim trećim osobama. U  sklopu našeg poslovanja primamo usluge određenih pružaoca, a njima  dajemo ograničen i strogo praćen pristup vašim ličnim podacima. Pre nego što prosledimo lične podatke našim  kompanijama i partnerima na obradu, uveravamo se da  svi primaoci podataka ispunjavaju uslove zakonske zaštite podataka.

U nastavku te informišemo o svim našim primaocima podataka i o razlozima deljenja vaših podataka o ličnosti:

Pružaoci usluge kao spoljni –  Milan Živković PR MZone Tuning Service Novi Sad uspostavlja saradnju sa spoljnim pružaocima usluga. Ovi pružaoci usluga usavršavaju i poboljšavaju naše marketinške kampanje, omogućavaju personalizovano reklamiranje, programerskim rešenjima -prepoznavanje i uklanjanje grešaka.

Članovi kompanije Milan Živković PR MZone Tuning Service Novi Sad – Sa ciljem poboljšanja obrade podataka informišemo vas o tome da određeni spoljni pružaoci usluga mogu imati ograničen pristup bazi podataka o ličnosti. Nećete primati newslettere ni druge promotivne materijale naših distributera i partnera.

Pravni postupci i zakonska ovlašćenja – Može se dogoditi da se neki naši korisnici ili pružaoci usluga ne ponašaju adekvatno i  da nas žele oštetiti, te smo u ovakvim slučajevima obvezni prema zakonu predati lične podatke tih lica nadležnim organima, i sprovesti tužbu u cilju izbegavanja štete.

Merni podaci – U cilju osiguravanja bolje usluge, redovno vršimo procenu uspešnih i neuspešnih  marketinških mera. Pratimo otvaraju li se naši newsletteri i sam sadržaj.

Ostale informacije -Pružate nam podatke dobrovoljno dok koristite našu web stranicu ili srodne aktivnosti, iz drugih izvora kao što su društveni mediji ili druge (javne) baze podataka (npr. User-ID drugih platformi)

 

Zemlje kojima prenosimo tvoje podatke?

Određeni obrađivači mogu da pristupe ličnim podacima, a oni imaju sedište u stranim zemljama,  u državama članicama EU odnosno one koje su članice Konvencije Saveta Evrope 108. Plasiranje podataka u ove države se vrši poštujući nivoe primerene zaštite ličnih podataka u tim zemljama, u skladu sa zakonom.

Ukoliko su obrađivači sa sedištem izvan gore pomenute grupe zemalja, plasiranje podataka je moguće isključivo uz primenu odredbi člana 65. ZZPL koji reguliše prenos uz primenu mera zaštite.

Informacije o kolačićima

Sta su kolačići i koje kolačiće koristimo

U cilju poboljšanja usluga prilikom posete našem web sajtu  i/ili aplikaciji  i sa ciljem optimizacije nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. To su tekst datoteke sačuvane na vašim uređajima. Neki kolačići se uklanjaju nakon isteka sesije, odnosno nakon zatvaranja vašeg pretraživača (kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na vašim uređajima i pomoću njih prepoznajemo pretraživača prilikom vaše sledeće posete našem web servis (trajni kolačići). Vi možete odabrati opciju o informisanju i postavkama kolačića i da donosete odluku o tome da li prihvatate  ili zabranjujete kolačiće u nekim situacijama ili pri poseti web stranici. Blokiranjem kolačića se  ograničavaju funkcionalnost web stranice ili aplikacije.

Kategorije kolačića

Neophodni kolačići vam omogućuju navigaciju i korišćenje web servisa i  njegovih funkcija. Bez ovih kolačića funkcionalnost web servisa se ne moze garantovati. Funkcionalnost web servisa podrazumeva  radnje na web servisu (unos teksta)  i navigaciju po web stranici.

Funkcionalni kolačići čuvaju informacije prethodno upisane ( korisničko ime, jezik, lokacija) sa ciljem poboljšanja pružanja bolje usluge. Funkcionalni kolačići skupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti vaše postupke na drugim web stranicama.

Izvedbeni kolačići služe da prikupe informacije o korištenju web servisa, odnosno koje stranice najčešće posećujete  i evidentiranja poruka o grešci na web servisu. Izvedbeni kolačići ne čuvaju informacije o identitetu korisnika. Ove informacije su grupirane i anonimne. Kolačiće ovog tipa se koriste u svrhu poboljšanog rada stranice.

Kolačići za marketing svrhe služe radi ciljanog reklamiranja koje je prilagođeno korisniku i vašim interesima. Takođe beleže vaše posete web servisu. Ove informacije se mogu deliti s trećim stranama, oglašivačima u svrhu poboljšanja.

Prigovori na korišćenje kolačića

Ukoliko ne želite da Milan Živkovć PR MZONE TUNING SERVICE NOVI SAD čuva informacije o vašoj poseti na naš web servis, možete isključiti tu opciju u svom pretraživaču. Ako isključiš kolačiće a koristite druge pretraživače neophodno ih je ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pretraživaču ili uređaju.

Kolačići trećih strana

Google AdWords

Google AdWords kolačići služe za konverziju. Google Adwords je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”).  Pristupanjem našem web servisu preko Google oglasa, Google Adwords će namestiti kolačić na tvoj uređaj- kolačić preusmeravanja”- izvedbeni kolačić. Ovi kolačići nestaju nakon 30 dana i ne služe za identifikaciju posetioca. Ukoliko kolačić nije nestao prilikom poseta nekoj stranici, prepoznajemo da li je gost na sajtu kliknuo na oglas i da li je Google preusmerilo korisnika na naš web servis.Oglašivači ponaosob imaju različite kolačiće i kolačići se ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Prikupljene informacije preko kolačića služe za kreiranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Oglašivačima se prikazuje broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i mogu videti koliko je korisnika preusmereno na stranicu za praćenje konverzije. Informacije za identifikaciju korisnika oglašivači neće imati. Ukoliko ne želite učestvovatii u praćenju možete blokirati kolačiće koji onemogućava automatske kolačiće. Kolačiće za praćenje možete onemogućiti  tako da u pretraživaču, na adresi “googleadservices.com”, postavite blokiranje kolačića.

Google Analytics

Pored Google AdWords tu je i s Google Analytics, analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobijamo ovim putem prikazuju nam vaše korišćenje našeg web servisa i oni se čuvaju na Google serveru u SAD-u. Na stranicama je aktivna opcija za IP anonimnost, i IP adresa je unutar država članica EU. Drugim državama  koje su vezane Ugovorom o evropskom ekonomskom prostoru je onemogućena. U pojedinim slučajevima potpuna IP adresa se šalje Google serveru (u SAD) gde je i skraćena. Google koristi ovu informaciju u cilju ocenjivanja vašeg korišćenja naše web stranice, prikupljajući izveštaje o vašim aktivnostima i u cilju praćenja web stranice drugih usluga. Ova IP adresa dostupna Google Analyticsu nije povezana s drugim Googleovim podacima. Možete izvršiti prestajanje čuvanja kolačića u vašim podešavanjima pretraživača, ali u ovom slučaju postoji mogućnost da nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.

Instalacijom dodatka  koji je dostupan na ovom linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en    onemogućujete Google da prikuplja i obrađuje podatke.

Facebook sredstvo za ponovno ciljanje korisnika

Sredstvo za ciljanje korisnika web stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) u slučaju da si korisnik Facebooka takođe koristimo. Ovim načinom se proizvodi neidentifikacijski kontrolni broj poslat Facebooku na obradu u marketing svrhe. Enkriptirana vaša e-mail adresa će biti poslata Facebooku u enkriptiranom obliku. Prenosom šifrirane informacije i prepoznavanjem kolačića Facebook vam pruža preporuke proizvoda u obliku reklamnog oglasa, koji je personalizovan.

Možete prekinuti korištenje Facebook sredstva na linku:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

MailChimp

Mailchimp je deo kompanije The Rocket Science Group, LLC koja služi za slanje promocija putem elektronske pošte (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA ). Ukoliko ne želite da primate promotivnu elektronsku poštu na koju ste se predhodno prijavili, mozete se odjaviti klikom na unsubscribe.

Pravo na izmene

U skladu sa zakonskim odredbama zadržavamo prava za promenom pravila o zaštiti podataka, i obavestićemo vas o svim promenama, o svrsi obrade podataka o ličnosti ili ostvarivanje novih.

Završna reč

Vaši podaci o ličnosti i njihova zaštita nam je bitna i obezbeđujemo određene mere zaštite. Vi kao vlasnici vaših podataka ukoliko manje informacija podelite, više kontrole imate. Ukoliko ne želite da se analizira vaše pretraživanje, možete napraviti promene u podešavanjima vašeg pretraživača. U suprotnom će se sačuvati podaci koje podeliš s nama. Može se kreirati personalizirana referenca, u retkim slučajevima, ali tu je “Incognito način” u kome uvek možete pretraživati u Google Chrome ili  Firefox.